Frukostmatsal och mötesplats i centrala Malmö

 

Hösten 2019 fick Moment Hotels i Malmö möjligheten att utöka hotelverksamheten i en intilliggande fastighet. Trots att coronapandemin slog till några månader senare valde hotellet att fortsätta satsningen för att stå redo med en ännu bättre gästupplevelse under 2020. 
-Vi valde IKEA som samarbetsparter eftersom prismedvetenhet, hållbarhet och yteffektivitet var viktiga ledord för oss, och vi såg att IKEA kunde leva upp till det, säger Burim Sumiq, VD Moment Hotels.

IKEA har fått i uppdrag att planera och implementera den nya delen av hotellet, med frukostmatsal, mötesrum och cirka 80 hotellrum. Frukostmatsalen färdigställdes under september 2020. Önskemålet var en flexibel matsal som är lätt att möblera om och som även fungerar för coworking.

"
Med IKEAs hjälp har vi skapat en härligt avskalad skandinavisk känsla, och samtidigt kunnat behålla sekelskiftescharmen. Jag vågar påstå att vi har Malmös vackraste hotellmatsal.
"

Burim Sumiq, VD Moment Hotels

Moment Hotels, Malmö

Uppdragsgivare: Moment Hotels

Plats: Malmö

Tidpunkt: 2020

Uppdrag: Skapa en frukostmatsal som även fungerar för coworking 

Omfattning: Helhetslösning. Från planering till implementering

Inredare: Anna Andersson, IKEA

Foto: Henrik Palmberg

Flexibelt och långsiktigt hållbart

Anna Andersson, företagsinredare på IKEA, berättar att hotellet idag har en flexibel och långsiktigt hållbar frukostmatsal, där husets tidstypiska känsla har kunnat bevaras samtidigt som moderna funktioner har adderats. 

-Jag valde möbler och inredning som personalen enkelt kan flytta och placera om, för att kunna erbjuda olika funktioner i rummet. För att förstärka lokalens olika möjligheter till sittning valde jag tre olika höjder på bord och stolar, samt en variation i hårda och mjuka material.

-För att ta tillvara de vackra arkitektoriska elementen i lokalen och låta dem gå hand i hand med inredningen, jobbade jag med varma toner och rena material i en skandinavisk, traditionell stil. Mer hållbara material som läder, trä, lin och bomull håller över tid och blir bara vackrare med åren.

 

Vackra detaljer förstärker husets historia

För att ge rummet mer karaktär och något som går hand i hand med den vackra arkitekturen, skapades "bröstpanel" med hjälp av dörrar från IKEAs kökssortiment. Möbleringen är flexibel, med lättflyttade bord som enkelt kan anpassas för olika sittningar.

Anpassad inredning efter olika behov

Inredningen är planerad utifrån olika behov. Högt, lågt, hårt, mjukt, smått, stort eller - som här - avskilt. Rottingsofforna med hög rygg skapar ett rum i rummet och blir en avskild plats för jobb eller fika. Sitt- och ryggkuddarna är avtabara och tvättbara i maskin.

 

Flexibel coworking

Frukostmatsalen är också skapad för coworking, för jobb utanför hemmet eller kontoret. Här är det möblerat med slitstarka barbord som är lätta att torka av. De delas av med hyllor och växter och kan enkelt skjutas isär eller flyttas.

"
Tillsammans med IKEA fortsätter vi nu utvecklingen av Moment hotels. Snart kan vi erbjuda 80 nya hotellrum, där prismedvetenhet, hållbarhet och design går hand i hand.
"

Burim Sumiq, VD Moment Hotels

  • För en mer hållbar vardag

Möbler och detaljer är valda utifrån att de ska vara slitstarka och hålla över tid. Borden och stolarna i massiv björk blir bara vackrare med tiden och håller många år framöver.

 

Enkel och prisvärd uppdatering

Att byta textilier är ett enkelt sätt att ändra inredningen efter säsong. Genom att förnya kuddarna i soffan känns matsalen alltid fräsch och uppdaterad.

 

Tillsammans med IKEA blir vi ett av Malmös största hotell med nyrenoverade hotellrum och nya fräscha lokaler. Vi är förväntansfulla på 2021 och ser fram emot att få dela vår resa med er!

Burim Sumiq, VD Moment Hotels